Boot van Schiermonnikoog naar Ameland

Ben je op Schiermonnikoog en wil je eilandhoppen naar Ameland? Dat kan. Wel alleen in de zomer. De veerboot vaart vanaf de veerhaven richting het westen. Eerst kom je langs de Engelsmanplaat, een grote zandplaat tussen beide eilanden. Vervolgens vaar naar de veerhaven in Nes op Ameland.

Robbenboot ms ameland overtocht schiermonnikoog ameland

Overtocht maken van Schiermonnikoog naar Ameland

In de zomer (juli en augustus) zijn er een aantal afvaarten naar Ameland. De overtocht wordt uitgevoerd met de Robbenboot m.s. Ameland. De reistijd is ongeveer 2,5 uur. Je kunt ook met de zeilklippers Willem Jacob en de Helena een dagje naar Ameland varen. Die doet er ruim 5 uur over. De Robbenboot m.s. Ameland vaart vanaf de veerhaven van Schiermonnikoog, waar ook de boot vanaf Lauwersoog aankomt.

Dienstregeling boot Schiermonnikoog – Ameland

De vertrektijden van de Robbenboot m.s Ameland en de andere boten verschillen per dag. Bekijk de actuele dienstregeling voor boot van Schiermonnikoog naar Ameland.


Ticket voor boot van Schiermonnikoog naar Ameland kopen

Tickets zijn te koop bij VVV Ameland. Laat je daar goed informeren over het kopen van een bootticket.


Kosten dagje overtocht Schiermonnikoog naar Ameland

De kosten voor een kaartje voor de boot van Schiermonnikoog naar Ameland vind je op de website van VVV Ameland. De prijzen zijn als volgt:

Prijzen m.s. Ameland:

  • Enkele reis volwassene € 27,50
  • Retourreis volwassene € 35,-
  • Enkele reis kind (4 t/m 11 jaar) € 17,50
  • Retourreis kind (4 t/m 11 jaar) € 22,50
  • Fiets € 5,-
  • E-bike € 10,-
  • Fietskar € 10,-

Vertrektijden dagtocht naar Ameland

De vertrektijden van de boot van Schiermonnikoog naar Ameland kun je nalezen bij de VVV Ameland. De veerdiensten gaan alleen in juli en augustus. De boot begint dagelijks vanaf Ameland. Dus de reis van Schiermonnikoog naar Ameland is vaak in de avond, rond 20.00 uur. Alle actuele vertrektijden vind je op de website van VVV Ameland.

Laat je goed informeren door het VVV

De informatie op deze pagina is zorgvuldig samengesteld. Toch kan het zijn dat het niet helemaal duidelijk is. Onze tip is om je goed door het VVV Schiermonnikoog en VVV Ameland te laten adviseren. Zij kunnen je verder helpen om de overtocht van Schiermonnikoog naar Ameland te maken.