Vloot Wagenborg passagiersdiensten Schiermonnikoog

Wagenborg Passagiersdiensten vervoert al meer dan 100 jaar de overtochten naar Schiermonnikoog. De veerboten Rottum en Monnik zijn de boten die voor Schiermonnikoog worden ingezet. In 45 minuten varen de schepen van Lauwersoog naar Schiermonnikoog en andersom. De sneldienst naar Schiermonnikoog is de Esonborg. Deze doet er maar 20 minuten over.


Veerboot Rottum

Het m.s. Rottum werd in 1985 gebouwd op Scheepswerf Hoogezand. Op 9 mei 1985 kwam het schip onder de naam Sier in dienst bij de rederij. Tien jaar lang werd de Rottum ingezet op de route Ameland-Holwerd. Daarna werd door Wagenborg een nieuw schip aangeschaft. Het oude schip werd omgedoopt tot m.s. Rottum en werd overgeplaatst naar de route Lauwersoog-Schiermonnikoog.

Veerboot Rottum vloot Wagenborg Schiermonnikoog

Veerboot Monnik

Het m.s. Monnik (voorheen de Oerd) is in 1985 gebouwd op de scheepswerf Hoogezand voor de route Holwerd-Ameland. Op dezelfde werf werd eerder het zusterschip m.s. Sier gebouwd. In 2003 werd door Wagenborg een nieuw schip in dienst genomen, wederom met als naam m.s. Oerd. Dit was een zusterschip van de in 1995 gebouwde m.s. Sier. De eerste Oerd is omgedoopt tot m.s. Monnik en vaart nu op de route Lauwersoog-Schiermonnikoog.

Veerboot Monnik vloot Wagenborg Schiermonnikoog

Snelboot Esonborg

Dit schip werd in 2018 afgebouwd op de scheepswerf van de Gebroeders van Enkhuizen in Makkum. Het nieuwe schip kreeg de naam ‘Fostaborg’ en werd in maart 2018 ingezet als eerste sneldienst van Wagenborg Passagiersdiensten tussen Ameland en Holwerd. In juli 2019 werd het schip hernoemd tot ‘Esonborg’ en ingezet als sneldienst tussen Schiermonnikoog en Lauwersoog én tussen Oostmahorn en Schiermonnikoog. Deze laatste dienst voert Wagenborg Passagiersdiensten uit in opdracht van Landal, als extra service voor de gasten van vakantiepark Esonstad. Deze sneldienst met ruimte voor 48 passagiers en heeft een snelheid van ongeveer 40 km per uur.

Sneldienst Schiermonnikoog Wagenborg overtocht prijzen

Vertrektijden & prijzen boot Schiermonnikoog

Wil je meer weten over de Wagenborg veerdienst Schiermonnikoog. Lees alles over de overtocht naar Schiermonnikoog zoals prijzen en vertrektijden.