Strand op Schiermonnikoog

Het strand van Schiermonnikoog is heel bijzonder. Het prachtige strand dat wel 18 kilometer lang is, loopt voornamelijk langs de west- en noordkant van het eiland. De stranden zijn een heerlijk plek om te recreëren, niet alleen voor mensen maar ook voor honden. Het strand van Schiermonnikoog is al jaren achter elkaar tot de 10 schoonste stranden van Nederland. 

Strand schiermonnikoog duinen wandelen

Schiermonnikoog heeft het breedste strand

Het strand van Schiermonnikoog is zowat het breedste van Europa. Het strand bestaat voornamelijk uit zandbanken. Deze zijn zo breed geworden door lokale zeestromingen. Ook is de zee er niet zo diep. Daardoor verplaatsen ze zich in de richting van het eiland en groeien vast aan het strand, zodat deze nóg breder wordt.


Het Groene Strand

Door de aangroeikust zijn door de jaren heen talloze kleine duinen op het Noordzeestrand ontstaan. Sommige zijn begroeid met bestarwegras, helmgras of melkkruid. En er beginnen zelfs Duindoorns te groeien, dus dat bewijst maar weer dat er zowat geen zeewater meer bij de duinen komt.


Wat is het mooiste strand van Schiermonnikoog?

Het brede strand en het vlakke water maakt de zee in het noorden van Schiermonnikoog een perfecte plek om in te zwemmen. Vooral het strandaan het einde van de Prins Bernhardweg vlakbij strandpaviljoen De Marlijn, is een graag geziene plek. Het deel van het strand voor strandtent De Marlijn tussen Paal 6 en Paal 7, is in het hoogseizoen bewaakt. Bij de diverse strandovergangen zijn borden geplaatst waarop je duidelijk kunt lezen wat wel of niet is toegestaan op het betreffende stuk strand.


Mogen honden op het strand van Schiermonnikoog?

Het strand is natuurlijk de perfecte plek voor honden. En wat is er nu leuker dan een strandwandeling maken met je hond. Op de meeste stranden van Schiermonnikoog mag je hond loslopen. Check altijd voordat je het strand opgaat met je hond, altijd het strandbord met de regels. Deze vind je bij elke toegang naar het strand.


Wandel op Schiermonnikoog over het strand of door de duinen

Schiermonnikoog heeft een gevarieerd landschap met bos, moerasland, strand, zee, duinbossen en rietlandmoerassen. Deze afwisselende omgeving leent ze uitstekend voor indrukwekkende wandelingen. Ga ook zeker wandelen over het strand of bij de vogelvijver Westerplas.


Strandtenten op Schiermonnikoog

Op Schiermonnikoog zijn natuurlijk verschillende strandtenten te vinden Je kunt hier heerlijk wat eten en/of drinken en van het uitzicht en zonsondergang genieten. Bekijk de beste strandpaviljoens van Schiermonnikoog.