Het weer op Schiermonnikoog

Het weer op Schiermonnikoog is meestal mooi. Het eiland heeft een echt zeeklimaat. Omdat het een eiland is, is de kracht van de wind en zee er sterker dan in de rest van Nederland. Bewolking waait vaak snel over. Daardoor is de regenval op de Schiermonnikoog ook minder dan gemiddeld.

Het weer op Schiermonnikoog

Temperatuur op Schiermonnikoog

In de winter- en herfstperiode kan Schiermonnikoog erg fris zijn. Met name in de herfst zorgt de nog warme zee voor veel water en regen op het eiland. Qua temperatuur blijft Schiermonnikoog een beetje stabiel. In de winter wordt het niet heel koud en in de zomer nooit echt heel warm. Maar zomers is het op warme dagen vaak wel aangenamer dan in andere delen in Nederland. Dat komt ook doordat de wolken snel overwaaien.

Schiermonnikoog heeft per jaar gemiddeld meer zonne-uren dan het vasteland. Volgens het KNMI ligt het gemiddelde aantal zonuren per jaar in Nederland ligt rond de 1650. In de kustprovincies ligt dat aantal op 1600. De temperatuur op Schiermonnikoog ligt in de lente en zomer wel iets lager dan in de rest van het land. Maar in het najaar is het op het eiland gemiddeld een paar graden warmer dan in de rest van Nederland.


Zomerklimaat Schiermonnikoog (jun-aug)

In de zomer is het in Schiermonnikoog gemiddeld 18°C. De watertemperatuur ligt rond de 18°C. Er valt in totaal 356 mm neerslag op 63 dagen. Het is 28 dagen droog in de zomer.


Winterklimaat Schiermonnikoog (dec-feb)

In de winter is het in Schiermonnikoog gemiddeld 7°C. De watertemperatuur ligt rond de 5°C. Er valt in totaal 239 mm neerslag op 51 dagen. Het is 27 dagen droog in de winter. Gemiddeld valt er op 9 tot 10 dagen sneeuw in Schiermonnikoog.


Neerslag op Schiermonnikoog

Op Schiermonnikoog regent het per jaar ongeveer 11 uur minder dan in de rest van Nederland. In het voorjaar en in de zomer valt er op het eiland ongeveer 25% minder neerslag dan op het vaste land. In het najaar valt er door de warme zee juist weer meer regen op het eiland. De regenbuien zijn er ook wat heftiger.


Weersverwachting in Schiermonnikoog

Wil je weten hoe het weer op Schiermonnikoog is? Bekijk de weerverwachting.


Fietsen of wandelen op Schiermonnikoog?

Met goed weer is Schiermonnikoog het perfect eiland om te fietsen en te wandelen. Ontdek de mooiste routes!


Weekendje naar Schiermonnikoog?

Lees alles over de overtocht naarSchiermonnikoog.