Plattegrond Schiermonnikoog

Bekijk de plattegrond en kaart van Schiermonnikoog. Met het enige kleine dorpje, dat ook Schiermonnikoog heet. Het eiland bestaat voornamelijk uit zandduinen. De totale strandlengte is 18 kilometer. Het eiland heeft verder ruim 30 kilometer aan fietspaden.


Vijfde eiland van de Wadden

Schiermonnikoog is het vijfde Waddeneiland in de TVTAS-reeks. TVTAS staat voor Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Dit zijn de bewoonde Nederlandse Waddeneilanden. Ook zijn er nog drie onbewoonde Waddeneilanden; Rottumerplaat, Rottumeroog en Noorderhaaks (of Razende Bol). Naast de Nederlandse Waddeneilanden zijn er vele Duitse.Het dorp op Schiermonnikoog

Schiermonnikoog heeft maar één dorp, namelijk Schiermonnikoog. In dit dorp wonen zo’n 900 inwoners en dat is 98% van de totale bevolking op het eiland. De bewoners noemen het ook wel Oosterburen. Het dorpje ligt op het breedste gedeelte van het eiland. In het dorp vind je een aantal mooie bezienswaardigheden. Ook kun je zien hoe de straten lopen. Deze zijn namelijk zo gebouwd dat ze wind en tocht kunnen minimaliseren.


Activiteiten op Schiermonnikoog

Ondanks dat Schiermonnikoog een kleine oppervlakte heeft, kun je er genoeg doen. Bekijk de 10 leukste activiteiten die je kunt doen op het eiland.


Dagje strand Schiermonnikoog?

Ontspan bij één van de 3 strandtenten van Schiermonnikoog. Oh, en vergeet je fietsroute niet.