Fietsen op Schiermonnikoog

Fietsen is enorm populair op Schiermonnikoog. Ontdek de vele fietspaden die Schiermonnikoog heeft Het eiland is 18 kilometer langs, dus je kunt op een dag prima van het westen naar het oosten fietsen. Of een rondje om het dorp. Je kunt op Schiermonnikoog ook makkelijk een fiets huren, er zijn genoeg fietsverhuurders. Je vindt ze direct bij aankomst met de boot naar Schiermonnikoog, maar ook in het dorp. Bij veel fietsverhuurders op Schiermonnikoog kun je een fiets online reserveren

Fietsen op Schiermonnikoog fietsverhuur mooiste fietsroutes

Fietspaden op Schiermonnikoog

Schiermonnikoog is autoluw, dus van auto’s heb je onderweg geen last. Het eiland staat hierdoor bekend om de mooie fietspaden door de prachtige natuur. Je kunt van ruim 30 kilometer aan fietspaden genieten op Schiermonnikoog. Er zijn veel onverharde fietspaden op het eiland. De meeste fietsroutes gaan door de prachtige duinen en het Nationale park. Op Schiermonnikoog zijn verder prachtige fietspaden door de rustige landweggetjes over het platte land en rond het gemoedelijke dorp. Kortom, je gaat fietsend op Schiermonnikoog op een prachtige ontdekkingsreis.


De mooiste fietsroutes op Schiermonnikoog

Fietsen op Schiermonnikoog is echt uniek. Je ziet weinig borden of paaltjes. Een mooie route fietsen doe je het beste via je navigatie of met een plattegrond. Dit zijn de mooiste fietsroutes op Schiermonnikoog:

  1. Rondje Schier (12 kilometer). Tijdens deze route kom je het meeste tegen. Je begint in het dorp en rijdt door de Middenstreek en Langestreek, waar de oude eilanderhuisjes staan. Vervolgens ga je in westelijke richting om de Westerplas. Via de duinen fiets je daarna langs de vuurtoren en bunkermuseum. Het startpunt is de VVV van Schiermonnikoog.
  2. Ontdek natuurlijk Schiermonnikoog (19 kilometer). Het startpunt van deze route ligt bij de VVV Schiermonnikoog. Vanuit hier fiets je langs de bezienswaardigheden de Walviskaken, het standbeeld de Schiere Monnik en de eilandershuisjes aan de Langestreek. Vervolgens fiets je de rustige natuur van het eiland in. Vanaf iets hoger gelegen duinen kun je prachtig uitkijken over het eiland en de Wadden. Verder kom je langs het Bunkermuseum Schlei en de Bunker Wassermann. 

Andere populaire fietsroutes

  • Fietsroute om de Oost
  • Fietsroute Puzzeltocht
  • Natuurlijk Schiermonnikoog

Bij de VVV Schiermonnikoog kun je de bovenstaande fietsroutes kopen: Fietsroute ‘om de Oost’ en Fietsroute ‘Puzzeltocht’. Beide routes zijn in ongeveer 2 uur te fiets. Natuurlijk zijn er nog veel meer routes te fietsen en kun je er ook zelf op uit gaan zonder een specifieke route. Verdwalen is eigenlijk niet mogelijk, helemaal niet zonder mobiele telefoon.


Fiets huren op Schiermonnikoog bij fietsverhuurders

Fietsen op Schiermonnikoog kan natuurlijk met je eigen fiets, maar er zijn ook een groot aantal fietsverhuurders op het eiland. Je kunt er gewone fietsen, elektrische fietsen en fietsen met kinderzitjes huren. Op Schiermonnikoog zijn ook meerdere oplaadpunten voor e-bikes beschikbaar.


Fietsverhuur op Schiermonnikoog

Op het Schiermonnikoog zijn 4 fietsverhuurbedrijven gevestigd:

Fietsverhuur Schiermonnikoog
Badweg 6, 9166 NJ Schiermonnikoog
fietsenopschiermonnikoog.nl/

Fietsverhuur Soepboer
Paaslandweg 1, 9166 PV Schiermonnikoog
fietsenverhuurschiermonnikoog.com/

Fietsenverhuur Schierfiets
Noorderstreek 32, 9166 NR Schiermonnikoog
fietsenverhuurschiermonnikoog.com/

Fietsverhuur Veerdam
Veerweg 1, 9166 NB Schiermonnikoog
fietsenverhuurschiermonnikoog.com/


Fietsverhuur bij boot Schiermonnikoog

Wil je bij aankomst met de boot naar Schiermonnikoog meteen een fiets huren? Bij de veerhaven zit Fietsverhuur Veerdam. Het is altijd handig om een fiets vooraf te reserveren, met name in de zomer en tijdens vakanties.


Fietskaart Schiermonnikoog nodig?

Fiets je graag met een fietskaart? Bij het VVV Schiermonnikoog en ook bij een aantal fietsverhuurders, kun je een fietskaart kopen. Op deze kaart staan alle fietspaden aangegeven en kun je lezen wat er allemaal langs de fietspaden te zien en beleven is. Of ga voor het de ANWB fietsgids van Nederland!


Liever wandelen op Schiermonnikoog?

Wist je dat je ook prachtig kunt wandelen op Schiermonnikoog? Ontdek de mooiste wandelroutes.