Beste restaurants op Schiermonnikoog

Op zoek naar wat lekker restaurants op Schiermonnikoog? Liefhebbers van lekker eten en drinken zijn op Schiermonnikoog op de juiste plek. De culinaire mogelijkheden bij de vele restaurants variëren van makkelijk tot luxe. Ga je liever naar een strandtent? Op Schiermonnikoog zijn er 3 strandpaviljoens waar je heerlijk kunt eten en drinken.


Restaurant Ambrosijn

Generositeit en betaalbaarheid, dat is waar het om draait bij restaurant Ambrosijn. De chef bewerkt zijn producten zowel met hedendaagse als met traditionele technieken, steeds met de bedoeling pure smaken te laten overheersen. Restaurant Ambrosijn ligt aan de rand van het dorp. Het was ooit een woonhuis, maar is geheel omgebouwd tot restaurant. Hierdoor kun je er dus heel huiselijk eten. De streekgerechten worden heerlijk bereid in de open keuken. Overdag kun je in het restaurant en op het terras ook terecht voor een heerlijk drankje, salade of zelfgemaakt gebak.

hou je van ijs? Dan zit je bij Ambrosijn goed. Het ambachtelijk gemaakte schepijs van Ambrosijn is in korte tijd op Schiermonnikoog een begrip geworden. Met maar liefst 25 smaken is er voor iedereen wel wat. Naast de klassiekers als vanille, banaan, pistache, etc. biedt Ambrosijn bijvoorbeeld ook duindoornijs, ijs van eilanderhoning en kaneelsuikerbroodijs.

Restaurant Ambrosijn Schiermonnikoog eten

Hotel Brasserie Brakzand

Op de hoek van de Badweg vind je de brasserie Brakzand. Elk moment van de dag kan je hier terecht voor de lekkerste koffie, huisgemaakte appeltaart of een lekkere lunch. Je kunt er ook heerlijk dineren. Het mooie is dat je bij Brakzand je eigen menu kunt samenstellen. Je kan kiezen uit een drie- of viergangen menu. En er is veel keuze qua voor-en hoofdgerechten. Probeer vooral eens Grain fed steak of schelvis. Hotel brasserie Brakzand heeft ook 6 hotelkamers. Zo wordt eten en slapen helemaal bijzonder.


Wijnbar en bistro De 4 Dames

Zin in een wijntje of biertje? Bij deze wijnbar & bistro kun je kiezen uit een zeer uitgebreid wijnassortiment, grotendeels uit eigen import, een fraaie collectie speciaalbieren en vele whisky’s en rumsoorten. Bistro De 4 Dames is een combinatie van een bar en een restaurant. Veel van de gerechten hebben het formaat van een voor/tussengerecht. Naast de specials mediterrane charcuterie en seafood, is er een wisselend aanbod van vlees en vegetarische gerechtjes. Een aanrader!


Eetcafé It Aude Beuthus

Café It Aude Beuthus was vroeger de thuisbasis van de reddingsboot van Schiermonnikoog. Sinds de reddingsboot een ander onderkomen heeft gekregen, is dit boothuis veranderd in een café. De naam is een herinnering aan de vroegere bestemming van dit pand. De naam is dan ook heel toepasselijk “It Aude Beuthus”. Dit is de eilander benaming voor het oude boothuis. Tegenwoordig is het een sfeervol café met terras. Wil je na een lange wandeling even wat gezelligheid. Dan is dit eetcafe een prima plek. Regelmatig hebben ze ook live-muziek.


Restaurant De Berkenplas

Net buiten het dorp zit Drink- en eethuis de Berkenplas. Dit restaurant ligt middenin de prachtige natuur aan een zoetwater recreatieplas en met speelstrand en omringd door bos en duin. Ideaal voor kinderen dus. De Berkenplas heeft een prima terras waar je lekker kunt genieten van een koffie of drankje, of een lunch en diner. Er is ook een snack- & ijskiosk, waar je snel een lekkernij voor de kinderen kunt halen.


Restaurant Duinzicht

Aan de Badweg op Schiermonnikoog ligt het sfeervolle oud-Hollandse 3-sterrenhotel Duinzicht. Je kunt hier terecht voor een drankje op het terras of bij de haard, een smakelijke lunch en á la carte diner. Op de menukaart staan prima vis-, vlees- en vegetarische gerechten. geen hoogstandje, maar wel lekker. Het restaurant ligt aan de rand van het dorp, op loopafstand van het strand.


Restaurant Van der Werff

Hotel Van der Werff is het eerste en daarmee oudste hotel van Schiermonnikoog. De geschiedenis van dit hotel gaat terug tot de eerste helft van de 18de eeuw. In de voormalige gelagkamer en lounge kun je nog steeds genieten van een kop koffie/thee of drankje. Ga in het café voor een potje biljart en in het restaurant voor een stijlvol diner. Laat je bewonderen door de prachtige geschiedenis van die hotel restaurant!