Parkeren Lauwersoog voor boot Schiermonnikoog

Waar kan ik parkeren voor de boot naar Schiermonnikoog? Wat zijn de kosten voor parkeren voor overtocht Schiermonnikoog? Het eiland is autoluw, dus je parkeert je auto in de veerhaven van Lauwersoog. Er is voldoende parkeergelegenheid op de twee grote parkeerterreinen.


Auto parkeren in Lauwersoog veerhaven

Bij de veerhaven en terminal van Lauwersoog kun je je auto prima parkeren. De haven van Lauwersoog is goed bereikbaar met de auto. Er is in Lauwersoog goed parkeergelegenheid voor je auto. Er zijn 2 parkeerterreinen,


Parkeerterrein Lauwersoog boot Schiermonnikoog

De parkeerterreinen bij de veerhaven in Lauwersoog worden beheert door Scheepspark. Schiermonnikoog is autoluw, dus je kunt niet met de auto op de boot naar Schiermonnikoog stappen. Daarom parkeer je je auto op het vaste land van Lauwersoog. De parkeeraccommodatie is op loopafstand van de boot. Het terrein wordt 24 uur per dag bewaakt. Er zijn 740 plaatsen. Er zijn ook oplaadpalen en plekken voor je elektrische auto.


Kosten parkeren Lauwersoog boot

Parkeren in Lauwersoog voor boot Schiermonnikoog kost € 6,75 per dag. Je kunt contant, met pin of met creditcard betalen. Je rekent altijd achteraf af, dus als je weer terug van Schiermonnikoog bent. Je kunt je auto overdekt of in de open lucht parkeren.


Reserveren parkeren Lauwersoog voor Schier

Je kunt vooraf helaas geen plek reserveren bij het parkeerterrein in Lauwersoog. Er zijn 740 plaatsen, dus er is altijd wel genoeg plek. Kom wel op tijd, dan weet je zeker dat je de boot naar Schiermonnikoog haalt.


Parkeerstalling Lauwersoog

Er is ook een mogelijkheid om je auto in een stalling te parkeren. Deze is ook vlakbij de veerhaven in Lauwersoog. Handig als je bijvoorbeeld met een caravan of camper bent. Bekijk de mogelijkheden.


Adres parkeren veerhaven Lauwersoog

Lauwersoog ligt in de uiterste noordwestelijke punt van de provincie Groningen. Parkeren doe je in de veerhaven. De parkeerterreinen liggen aan de N361, direct naast de veerhaven. Het adres voor je navigatie van de parkeeraccommodatie is Zeedijk 11, 9976 VM Lauwersoog.


Plattegrond parkeren Lauwersoog

Bekijk de kaart met parkeerterreinen die zich bij de veerhaven van Lauwersoog bevinden. Dan weet je meteen hoever het naar de boot voor Schiermonnikoog lopen is.

Parkeren Lauwersoog boot schiermonnikoog plattegrond

Gratis parkeren Lauwersoog

Je kunt helaas niet gratis in Lauwersoog parkeren om de boot naar Schiermonnikoog te nemen. Wel is er een blauwe zone waar je een uur gratis kunt parkeren. Bijvoorbeeld als je iemand wilt ophalen of even snel wat wilt eten bij het restaurant.


Houd vertrektijden boot Schiermonnikoog in de gaten

Een parkeerplek zoeken, kan veel tijd kosten. Houd dus goed de vertrektijden van de boot naar Schiermonnikoog in gaten, dan kun je je reis daarop aanpassen.


Veelgestelde vragen

Kan ik met de auto naar Schiermonnikoog?

Schiermonnikoog is autoluw, dus het is verstandig je auto in de veerhaven van Lauwersoog te parkeren. Er is plek voor 740 auto’s. Je kunt eventueel wel een vergunning aanvragen om de overtocht met de auto te maken.

Kan ik gratis parkeren in Lauwersoog voor de boot naar Schiermonnikoog?

Nee dat is helaas niet mogelijk. Parkeren doe je bij het in de veerhaven van Lauwersoog en kost € 6,75 per dag.

Zijn er parkeergarages in Lauwersoog?

Een deel van de parkeerterreinen is overdekt. Je kunt daar je auto neerzetten. Wil je echt met je auto binnen staan? Ga dan naar de stalling in de buurt van de veerhaven in Lauwersoog.

Wat is het adres voor parkeren bij de veerhaven in Lauwersoog?

Het adres isZeedijk 11, 9976 VM Lauwersoog.

Kan ik ook kort parkeren bij de veerhaven in Lauwersoog?

Ja dat kan. Er is een blauwe zone. Daar kun je je auto maximaal een uur gratis parkeren.