Beste strandtenten op Schiermonnikoog

Op zoek naar een leuke strandtent op Schiermonnikoog? Het eiland heeft 3 strandpaviljoens. Ze liggen met name aan het noordwesten van het eiland. Elke strandtent heeft zijn eigen sfeer en karakter. En Schiermonnikoog is niet zo groot, dus het is zeker de moeite waard om alle drie de strandtenten op Schiermonnikoog te ontdekken en ervaren. 


Strandtent De Marlijn

Strandtent De Marlijn Schiermonnikoog

Met stip op 1 staat strandpaviljoen de Marlijn. Het restaurant bevindt zich aan het noordelijke gedeelte van Schiermonnikoog. In het paviljoen en op het terras is het heerlijk vertoeven. Mooi wit interieur en veel rieten lampen. De strandtent is van maart tot en met december geopend, van vrijdag tot en met zondag. Je kunt er terecht voor een kop koffie, broodje maar ook voor een zeer uitgebreide lunch. Vanaf 16.00 uur kun je er ook dineren. De fushion-keuken serveert met name Westerse en Oosterse gerechten. Ook wordt er veel gewerkt met verse producten die rechtstreek uit de zee komen. Er zijn dus veel visgerechten te bestellen. Probeer de heerlijke visstoofpot eens of de Fruit de mer, een schaal vol met vis en schaaldieren uit de Noordzee.

Menukaart De Marlijn
Kom lekker lunchen of dineren bij De Marlijn. Bekijk hieronder de menukaart.

Contact & route
Prins Bernhardweg 2, 9166 SH Schiermonnikoog
+31519531397
demarlijn.com/


Strandpaviljoen Paal 3

Strandpaviljoen Paal 3 Schiermonnikoog zien doen strandtenten

Elk voorjaar wordt bij paal 3 op Schiermonnikoog strandpaviljoen Paal 3 opgebouwd. De strandtent ligt vlak bij de Noordertoren. De sfeer is heel relax en je kunt je lekker tot rust komen na een lange strandwandeling. Het paviljoen heeft geen echt restaurant. Je kunt er met name terecht voor een koffie, biertje, wijntje of frisje. Wel kun je iets lekker bij de koffie bestellen of wat warme snacks. Strandpaviljoen Paal 3 bevindt zich midden op het strand aan het einde van de Badweg. Vanaf het terras is er een prachtig uitzicht over de Noordzee. Op heldere dagen kun je zelfs Ameland zien.

Contact & route
Badweg 145, 9166 NH Schiermonnikoog
06 30 34 77 82
[email protected]


Restaurant Noderstraun

Restaurant Noderstraun Schiermonnikoog strandtent eten

Heel eerlijk ligt Restaurant Noderstraun niet echt aan zee. Het is dus ook geen echte strandtent. Toch plaatsen we hem graag in dit lijstje. Want het uitzicht over de duinen is bij deze locatie geweldig. En je kunt de zee goed zien. In het restaurant kun je heerlijk lunchen en dineren. Het is dan ook zeker een fietstocht waard naar deze plek. De kaart is zeer uitgebreid. Broodjes, soepen, burgers, dessert, er is van alles. Probeer eens een lekkere salade met vis, zoals zalm, garnalen of zeebaarsfilet.

Menukaart Noderstraun
Kom lekker lunchen of dineren bijRestaurant Noderstraun. Bekijk hieronder de menukaart.

Contact & route
Badweg 32, 9166 NK Schiermonnikoog
+31519531940
restaurantnoderstraun.nl/