Kosten fiets of auto boot Schiermonnikoog

Wat zijn de kosten voor een fiets op boot Schiermonnikoog? Kun je ook met de auto de overtocht naar Schiermonnikoog maken? Bekijk hoe het zit om met de fiets, auto, caravan of ander voertuig de bootreis van en naar Schiermonnikoog te maken.


Kosten fiets boot Schiermonnikoog

Je kunt je fiets gewoon meenemen aan boord. Je betaalt wel extra voor je fiets. Een fietsticket voor de boot bestel je makkelijk online via wagenborg Passagiersdiensten. Doe dit wel van tevoren, zodat er een plek wordt gereserveerd. Je kunt je ticket ook bij de balie in de terminal van Lauwersoog halen.


Met de auto naar Schiermonnikoog

Schiermonnikoog is een autoluw eiland. Daarom mag je je auto alleen meenemen als je daarvoor een ontheffing hebt van de gemeente Schiermonnikoog. Dat geldt ook voor een motor, brommer of scooter. Bekijk de website van Gemeente Schiermonnikoog voor meer informatie.

Aanhanger of caravan mee met boot Schiermonnikoog

Kleine aanhangwagens of vouwcaravans kun je meenemen op de boot naar Schiermonnikoog! Je moet deze alleen wel zelf aan boord rijden, dus zorg ervoor dat het ze licht genoeg zijn. Er zijn wel trektrollies aanwezig op de veerhaven van Lauwersoog. Je kunt een ticket en plek van een aanhanger of vouwcaravan van tevoren online en telefonisch reserveren. Je hebt hiervoor het kenteken van de aanhanger of caravan nodig.

Let erop dat je vouwcaravan een linnen kap heeft. Alleen dit soort caravans zijn namelijk toegestaan op Schiermonnikoog.

Parkeren sneldienstSchiermonnikoog

Je kunt niet met de auto op de boot naarSchiermonnikoog. Parkeren in Lauwersoog kan op een aantal manieren.