Kosten sneldienst Schiermonnikoog 2024

Wat zijn de extra kosten voor de sneldienst naar Schiermonnikoog? De sneldienst van Wagenborg rekent per enkele overtocht een toeslag van € 8,65 bovenop het gewone retourticket voor de normale veerdienst. De overtocht met deze snelle boot, genaamd de Esonborg, is ongeveer 20 minuten.


Enkele reis snelboot Schiermonnikoog

Een ticket voor de overtocht met de sneldienst is altijd een enkele ticket voor de overtocht van en naar Schiermonnikoog. Elke keer als je de overtocht wilt maken, betaal je dus extra als je ervoor kiest om de snelboot te nemen.


Overzicht kosten sneldienst Schiermonnikoog 2024

Een ticket voor de overtocht met de snelle veerdienst is altijd voor een enkeltje. Dit kaartje is alleen geldig in combinatie met een geldig vervoersbewijs voor de normale veerdienst. De prijzen voor een enkele reis met de sneldienst zijn:

Toeslag enkele reisKosten
Toeslag per persoon€ 8,65

Ga je terug? Dan hoef je voor de normale boot niets bij te betalen. Ga je ook terug met de snelle boot? Dan betaal je dus nogmaals bovenstaande kosten.


Meerrittenkaart Schiermonnikse snelboot

Ga je vaker met de snelle boot naar Schiermonnikoog? Dan is het voordelig om een meerrittenticket te kopen. Je hebt een 10 en 20-rittenkaart. Het meerrittenticket is niet persoonsgebonden. De tegoeden voor de sneldienst zijn meerdere keren per dag voor meerdere personen te gebruiken. De tarieven zijn:

Aantal enkele reizenToeslag
Toeslag 10-rittentegoedsneldienst p.p. € 77,90
20-rittentegoed sneldienst p.p.€ 138,45
Wagenborgpas€ 7,50  

De bovenstaande kosten komen bovenop de normale retourticketkosten die je verplicht bent te kopen.


Tickets sneldienst Schiermonnikoog kopen

Bootgangers moeten altijd online reserveren via wpd.nl. Na boeking en betaling van het online ticket krijg je een QR-code, waarmee je aan boord kunt. Heb je een meerrittenticket en zit de boot vol?  Dan heb je helaas geen recht op een zitplaats en moet je wachten op de volgende boot.


Aantal plaatsen sneldienst Schiermonnikoog

De sneldienst kan 48 passagiers per overtocht van en naar Schiermonnikoog vervoeren. Het is dus belangrijk dat je op tijd een plek op de snelle boot reserveert.


Wat mag allemaal mee aan boord van de sneldienst Schiermonnikoog?

Op de snelboot is maar beperkt ruimte voor bagage. Daarom gelden voor de sneldienst niet dezelfde regels als voor de veerdienst. je kunt aan boord van de sneldienst alleen handbagage meenemen, vergelijkbaar bagage in een vliegtuig.


Parkeren sneldienst Schiermonnikoog

Je kunt niet met de auto op de sneldienstSchiermonnikoog. Parkeren in Lauwersoog kan op een aantal manieren.